全部商品 / 意大利製MOPPY無線蒸氣消毒拖把機 | 高溫殺死99.9%的微生物和病菌 | 任何地板、牆身都可以殺箘 (兩色選擇)【付款後7-14個工作天內寄出】

意大利製MOPPY無線蒸氣消毒拖把機 | 高溫殺死99.9%的微生物和病菌 | 任何地板、牆身都可以殺箘 (兩色選擇)【付款後7-14個工作天內寄出】


意大利製MOPPY無線蒸氣消毒拖把機 | 高溫殺死99.9%的微生物和病菌 | 任何地板、牆身都可以殺箘 (兩色選擇)【付款後7-14個工作天內寄出】

全店,購買滿HK$600,免運費

{{ productService.variationPriceMemberTag(variationSelected) }}
{{shoplineProductReview.avg_score}} {{'product.product_review.stars' | translate}} | {{shoplineProductReview.total}} {{'product.product_review.reviews' | translate}}
{{amazonProductReview.avg_rating}} {{'product.product_review.stars' | translate}} | {{amazonProductReview.total_comment_count}} {{'product.product_review.reviews' | translate}}
{{ title.name_translations | translateModel }} : {{variationName[$index] | translateModel}}
數量
加入追蹤清單
一次最大商品購買數量限制為 99999
該數量不適用,請填入有效的數量。
售完

商品存貨不足,未能加入購物車

您所填寫的商品數量超過庫存

商品購買上限為 {{ product.max_order_quantity }} 件

現庫存只剩下 {{ quantityOfStock }} 件

若想購買,請聯絡我們。
加入追蹤清單

真實的顧客意見

商品描述
送貨及付款方式
商品描述
庫存:      【預購】

意大利製MOPPY無線蒸氣消毒拖把機 | 高溫殺死99.9%的微生物和病菌 | 任何地板、牆身都可以殺箘

屋企有小朋友同寵物嘅要留意啦,大家以前係會用大量嘅消毒劑嚟清潔家居,其實咁樣會有好多化學殘留物,小朋友鍾意喺地下爬,佢哋吸入好多化學野我哋都唔知道,屋企有養開寵物嘅都知道,用平時嗰啲消毒地板水,會令到毛小孩腳板仔易有毛病出現。
我哋點樣可以唔用化學劑而又可以殺死99.9%嘅微生物同病菌?!

意大利製造既無線蒸氣消毒拖把機,就可以幫到大家,拖把只有0.5 kg,佢可以連雲石、瓷磚、木地板、天花板、乳膠漆面、就算發咗霉嘅牆,都可以消毒殺菌,最方便嘅係,用完之後,只要將布放入洗衣機洗,真係慳水慳力,佢嘅好處係利用高溫蒸氣,高溫殺死99.9%微生物同病菌,唔需要用任何嘅化學清潔劑,非常之環保♻️佢個拖把仲可以360度靈活轉動。

抹布可以放入洗衣機洗或者手洗300次,日日咁用,真係可以用到一年,好合乎經濟效益。

尤其是一到回南天,牆身好容易生霉菌,平時會用櫈仔企高抹,其實好危險,用呢部機抹牆身就話都冇咁易。

拖地再不必過水,使用0.7 公升水己可以清潔2600平方呎的範圍,減少浪費水資源,
無線操作,輕易清潔天花板和易滋生霉菌的浴室的牆身等,
微纖維抺布可直接於洗衣機內清洗,令你的雙手遠離污穢。

款式:
紅色MOPPY (含紅MOPPY x 1, 微纖維抺布 x 2塊, 靜電除塵紙 x 2張)
白色MOPPY(含白色MOPPY x 1, 微纖維抺布 x 2塊, 靜電除塵紙 x 2張)

- 利用高溫蒸氣加熱抺布,徹底清潔和消毒家居
- 可有效地移除並殺死99.9%的微生物和病菌
- 不必使用任何化學清潔劑
- 適用於各種材質地板和垂直表面(房門,櫃門和磚墻等)
- 跟機附送靜電除塵紙
- 清潔地板後快速乾透且不留水漬
- 待機時間只需10秒鐘
- 水箱容量0.7公升
- 無線拖把採用優質鋁合金材質,靈活可伸縮
- 特大清潔拖把底板: 39x9cm
- 內有4大配件: 2塊可清洗微纖維抺布和2張靜電除塵紙
- 意大利製造

問題1. 是否需用使用蒸餾水或礦泉水?
答案: MOPPY在意大利研發時,己經考慮著歐洲水質為硬水的因素,機內會根據水硬度自行調節。因此,只需要使用最廉宜的自來水,反而不建議用蒸餾水。因為製造蒸餾水都需要消費能源,有違POLTI 支持環保的理念。

問題2. 可否加入香薰油或芬香劑?
答案: 切勿加任何化學物質入水箱內。這樣做除了會損壞機器,更有害健康。

問題3. 清潔完成後,是否一定要拔除電源?
答案: 本機的設計是當接通電源時,便會啟動機內的預熱功能,以方便用家可以用最知的預備時間進行清潔工作。即使處於備用狀態,機內恒溫器亦會繼續運作。因此,完成清潔工作後,需要拔除電源。

問題4. 抺布出現滴水現象, 是否正常?
答案: 微纖維抺布出現滴水現象是由於受蒸氣加熱的時間過長,抺布內聚積過多水份. 使用時,只要見綠色指示燈亮起 (即是加熱20秒),己可以開始清潔。在此情況下,抺布是不會太濕的。

問題5. 拖把移離主機底座時,仍然有少量蒸氣釋出,是否正常?
答案: 這種現象是正常的,且只會維持數秒時間。因有少量水份殘留在管道中。

問題6. 水箱缺水時,會有甚麼現象?
答案: 本機水箱是透明的,存水量清淅可見。若然用儘水源,將不會有蒸氣釋出。此時,請拔除電源,重新注水。靜候15秒後,才接駁電源,再次使用。

問題7. 可唔可以用超市賣的普通除塵紙?
答案: 可以買超市普通的除塵紙, 但因為MOPPY塵紙係普通SIZE的一倍(每塊塵紙大小: 30×50厘米), 所以, 一次要用兩張普通紙。

問題8. 每次使用 MOPPY 後需唔需要除垢?
答案: 本機係由意大利研發和生產, 設計時己經考慮著歐洲大陸的自來水多數係硬水, 採用了無管道設計, 蒸氣直接向上噴出, 避免了水垢積聚的問題.

問題9. 除著拖地, 仲可以拖的咩?
答案: 本機的拖把好輕便, 可以清潔各種材質的地板, 好似雲石, 瓷磚, 複合地板, 木地板, 衣櫃門, 厨具門等等.甚至乎墻身的乳膠漆. 傳統的蒸氣地拖係唔可以拖木地板或者乳膠漆墻身, 因為高溫蒸氣會破壞地上的蜡或者墻身上的漆.

問題10. 可唔可以用來清潔發霉的墻身?
答案: 當然可以. 哩樣野正正係哩部機的其中一個賣點.一到回南天, 的墻身好易就會生霉菌. 用毛巾擒高擒低咁抺, 辛苦得來又危險. 用哩部機, 就話咁易搞掂。

問題11. 拖完豉油後, 塊布好污糟, 點再拖第二度?
答案: 跟機有兩塊抺布, 拖完豉油哩的有油性的野,就唔好拿上去再蒸啦, 會搞到間屋好大陣味, 換過塊布或者先再用.

問題12. 點解我第一次拖冇咁濕, 第二次蒸完再拖就變得好濕?
答案: 此機抺布的保水性好好, 每蒸一次, 係預拖大約150尺的地方,之後先再返去蒸. 如果拖完比較細的地方,就返去蒸, 哩個時候, 抺布就會儲住比正常為多的水係入面. 就咁去拖, 就會濕少少啦。

保固:一年
在以下情況,此項免費維修服務將自動失效
本產品曾被錯誤操作,疏忽使用或受天然災害而引致損壞;
本產品被長期接駁電源而引致損壞
本產品水箱被加入任何清潔劑、消毒液、香薰油或者其他物質;
本產品曾被非本公司認可之人仕進行維修、改裝或更換零件;
本產品曾被用作商業或公共用途
備注:
損耗性配件,包括抺布、除塵紙、伸縮拖把等,不在保養範圍內。
此免費維修服務只適用於香港。如有爭議,一切以本公司之解釋為準。

🌸即刻Follow埋我地個IG~隨時有驚喜!!

如有任何問題, 歡迎inbox我們客服😘

💋 買滿HKD 600 免運費
❤️ 澳門、台灣的朋友我們也會發貨喔
送貨及付款方式

送貨方式

  • 香港順豐速運 - 順豐站取件
  • 香港順豐速運 - 服務中心取件
  • 香港順豐速運 - 順便智能櫃取件
  • 香港順豐速運 - 7-11便利店取件
  • 香港順豐速運 - OK便利店取件
  • 香港工商厦/住宅區
  • 澳門,台灣順豐專人快遞(送貨需要3-7日)
  • 國外速遞(5-10日)
  • 東南亞地區速遞(5-10日)
  • 專人快運 (5-10日)
  • 如訂單內包含現貨及預購貨品,我們會等待貨品全部到齊才一併寄出。如客人想先寄出現貨,可以選擇分開下單,或由客戶支付運費。

付款方式

  • PayMe
  • 信用卡(Visa, MasterCard, AE)
  • 銀行轉帳/ATM
  • Paypal